Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Kartoffel-porresuppe

Billede af retten

Denne silkebløde og lækre suppe er et hit på en kold vinterdag

Ingredienser

Suppe

1 kg store kartofler
2 porrer
150 g løg
2 spsk olivenolie
1½ liter vand
3 kviste frisk timian
Salt og peber

Tilbehør

Græskarkerner
½ tsk salt
Groft brød

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Suppe

  1. Skræl kartoflerne. Flæk porrerne på langs, skyl dem godt og fjern kedelige blade samt bunden. Pil løget.
  2. Skær kartoflerne i tern på ca. 2 x 2 cm, snit porrerne og skær løget i tern.
  3. Tænd for en kogeplade og varm olivenolien op i en gryde.
  4. Svits løget og porrerne i olien, mens du rører let i det.
  5. Tilsæt kartoflerne og rør et par minutter, så grøntsagerne ikke brænder på.
  6. Dæk grøntsagerne med vand, tilsæt timian og kog dem i 20 minutter. Prik i kartoflerne med en gaffel. De skal glide nemt af gaflen eller gå i stykker, når de er færdige.
  7. Fisk timianen op fra suppen og smid den ud.
  8. Blend kartofler, porrer og væske med en stavblender – pas på, at det ikke sprøjter.
  9. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
  10. Smag suppen til med salt og peber.

Tilbehør

Rist græskarkerner på en tør pande med lidt salt i et par minutter. Ryst panden imens, så kernerne ikke brænder på.

Servering

Servér suppen rygende varm i dybe tallerkener toppet med ristede græskarkerner. Spis brød til.

Tid 45 min
Personer 2 personer
Likes 71 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.