Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Hindbærsnitter

Billede af retten

Ingredienser

Hindbærsnitter

250 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
125 g smør
100 sukker
2 æg
1 dl hindbærsyltetøj

Glasur

50 g flormelis
vand

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Hindbærsnitter

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Bland mel og bagepulver sammen i en skål.
  3. Skær smørret i små terninger.
  4. Ælt melet og smørret sammen med hænderne eller brug en foodprocessor.
  5. Tilsæt sukker og æg og saml dejen til en klump.
  6. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, så den fylder en bageplade.
  7. Fjern det øverste stykke bagepapir.
  8. Smør hindbærsyltetøj ud på den nederste halvdel af bunden. Hold 1 cm fri i kanten hele vejen rundt.
  9. Fold den øverste halvdel af dejen, som der ikke er syltetøj på, henover den anden halvdel. Hold i bagepapiret – så er dejen let at løfte.
  10. Pres dejen forsigtigt sammen i kanten der, hvor der ikke er hindbærsyltetøj.
  11. Bag kagen i den varme ovn i ca. 25 minutter, til den er gylden.
  12. Tag den ud og lad den køle af på en bagerist.
  13. Kom flormelissen i en skål og dryp lidt vand i ad gangen, mens du rører, til du får en fast, men flydende glasur.
  14. Pynt kagen med glasur og skær den ud i snitter.

TIP: Har du lyst til at pynte hindbærsnitterne lidt ekstra, kan du fx drysse dem med friske hindbær, før glasuren tørrer.

Tid 80 min
Personer 8 personer
Likes 72 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.