Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Gullasch

Billede af retten

De fleste elsker denne gryderet med kartoffelmos og grøn salat til.

Ingredienser

Gullasch

2 spsk olivenolie
500-600 g kalvekød eller oksekød i tern
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk sød paprika
1 spsk hvedemel
ca. ½ liter vand
2 persillerødder
2 gulerødder
1 dåse hakkede tomater (400 g)
evt. 2 laurbærblade
salt og peber

Tilbehør

kartoffelmos (se opskrift under salater og tilbehør)
evt. en grøn salat

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Gullasch

  1. Varm en stor gryde op på komfuret. Kom lidt olie i og brun kødet, til det får godt med farve på alle sider. Det tager 4-6 minutter. Husk at røre i det et par gange undervejs.
  2. Pil løget og hak det fint. Kom det med i gryden sammen med paprika og rør, så paprikaen ikke brænder på. Lad det stege i 1 minut eller 2.
  3. Drys det hele med mel og rør med en grydeske i kødet.
  4. Hæld vand på, så det dækker kødet, og lad kødet småkoge under låg i 3/4-1 time, til det er næsten mørt.
  5. Rør jævnligt i gryden og tjek, om der mangler væde. Tilsæt evt. lidt mere vand.
  6. Skræl persillerødder, gulerødder og kartofler og skær dem i ca. 2 x 2 cm store stykker.
  7. Kom dem i gryden med kødet og tilsæt de hakkede tomater.
  8. Lad det hele småkoge uden låg i 30 minutter, til kødet er mørt. Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs.
  9. Imens kan du lave kartoffelmosen og salaten.
  10. Smag gullaschen til med salt og peber.

 

Servering

Servér gullaschen sammen med kartoffelmos og salat (se opskrifter under salater og tilbehør).

TIP: Du kan også bruge andre grøntsager her, fx knoldselleri, peberfrugt, bladselleri, pastinakker, jordskokker og tomater.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.