Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Gulerodssuppe

Billede af retten

Suppen smager godt med et drys af sprøde græskarkerner. Du kan også prøve at smage suppen til med rød karry, spidskommen, limeblade eller citrongræs.

Ingredienser

Suppe

600 g gulerødder
300 g søde kartofler
2 spsk revet ingefær
1 løg
3 fed hvidløg
2-3 spsk olivenolie
1 dåse kokosmælk (4 dl)
1½ liter grøntsagsbouillon (evt. suppeterninger opløst i vand)
saft af 1 lime
salt

Topping og tilbehør

1 dl græskarkerner
1 spsk limesaft
salt
groft brød

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Gulerodssuppe

  1. Skræl gulerødder og søde kartofler. Skær begge dele i grove stykker.
  2. Skræl et stykke ingefær og riv det fint på et rivejern, til du har 2 spsk.
  3. Pil løget og hvidløgsfeddene og hak begge dele.
  4. Sæt en stor gryde over på komfuret og varm den op med olivenolien.
  5. Kom gulerod og søde kartofler i gryden og steg begge dele ved svag varme i 4-5 minutter, uden at det tager farve. Rør i det med en grydeske undervejs.
  6. Kom løg og hvidløg med i gryden. Lad det stege med i 2-3 minutter, men stadig uden at det tager farve.
  7. Tilsæt ingefær, kokosmælk og grøntsagsbouillon og rør rundt.
  8. Lad suppen småkoge under låg i 15 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.
  9. Blend suppen med en stavblender. Smag til med limesaft og salt.

Græskarkerner

  1. Varm en pande op på komfuret.
  2. Rist græskarkernerne på en tør pande uden fedtstof i 1 minuts tid.
  3. Tilsæt lime og rist kort.
  4. Krydr med salt.
  5. Hæld græskarkernerne over på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Servering

Servér suppen drysset med græskarkerner. Spis groft brød til.

TIP: Vil du have en mere fyldig og mættende suppe, kan du tilsætte 1 dl røde linser. Kog dem helt møre i suppen.

Tid 40 min
Personer 4 personer
Likes 19 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.