Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Grøn mos

Billede af retten

Ingredienser

Grøn mos

800 g bagekartofler
150 g frosne ærter
25 g smør
1 dl mælk
salt og peber

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Grøn mos

  1. Skræl kartoflerne og skær dem over.
  2. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker, og sæt den over varmen på komfuret.
  3. Kog kartoflerne uden salt i ca. 25 minutter, til de er helt møre.
  4. Tag gryden af varmen.
  5. Tilsæt ærterne og lad dem stå i det varme vand i ca. 1 minut.
  6. Sigt vandet fra kartofler og ærter og lad det dryppe godt af.
  7. Mos det hele med en kartoffelpresser, et piskeris eller en elpisker.
  8. Rør smørret i kartoffelmosen, så det smelter.
  9. Tilsæt mælk, til mosen har en god konsistens.
  10. Smag til med salt og peber.

Servering

Servér mosen til alt fra fisk til hakkebøffer eller frikadeller (se opskrifter under Kød, kød og kød).

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.