Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Grahamsbrød med sprød skorpe

Billede af retten

Ingredienser

Grahamsbrød

6 dl vand
15 g gær
500 g grahamsmel
3 spsk peanutbutter eller
4 spsk olivenolie
2 tsk honning
1 spsk salt
smør og lidt mel til formen

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Grahamsbrød

1. Hæld vandet i en stor skål.

2. Rør gæren ud i vandet sammen med lidt af grahamsmelet, peanutbutter eller olivenolie og honning med en elpisker.

3. Rør resten af melet og salt i dejen. Den bliver rimeligt våd.

4. Smør en rugbrødsform med smør, kom mel i og bank overskydende mel ud. Eller brug bagepapir.

5. Hæld dejen i den smurte rugbrødsform – den skal kun fyldes halvt op.

6. Kom et fugtigt viskestykke over formen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager ca. ½ time. Du kan også lade det hæve i 8 timer på køkkenbordet eller i 24 timer i køleskabet.

7. Varm ovnen op til 200 grader.

8. Bag brødet i den varme ovn i ca. 45 minutter. Tag det ud af formen og slå på det i bunden med knoerne. Det skal lyde hult.

9. Lad brødet køle helt af på en bagerist, før du spiser af det.

Tid 50 min + hævning
Personer 4 personer
Likes 32 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.