Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Fiskefrikadeller med grønkålssalat

Billede af retten

Server de klassiske fiskefrikadeller med grønkålssalat og rugbrød. Du kan også vælge at spise dem med kogte kartofler, evt. med en lækker hjemmelavet remoulade. Hvis du ikke orker at lave fiskefarsen selv, kan du købe den færdiglavet.

Ingredienser

Fiskefrikadeller

500 g hakket fiskekød
1 dl hvedemel
2 æg
1½-2 dl mælk
salt og peber
2 spsk olivenolie eller smør til stegning

Grønkålssalat

200 g grønkål
100 g fetaost
1 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
salt og peber

Tilbehør

remoulade, gerne hjemmelavet (se opskrift under Salater og tilbehør)
rugbrød med hele kerner
1 citron

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Remoulade

Hvis du vil lave din egen remoulade (se opskrift under Salater og tilbehør), så begynd med den.

Fiskefrikadeller

  1. Kom fiskekødet i en stor skål og krydr det med salt og peber.
  2. Kom melet i og rør det med en elpisker.
  3. Tilsæt et æg ad gangen og pisk dem i farsen.
  4. Rør mælken i lidt ad gange, til farsen er ‘lind’, dvs. blød, men alligevel stadig så fast, at den kan formes til fiskefrikadeller.
  5. Varm en pande op på komfuret og kom lidt olie på. Form små frikadeller med en ske i din hånd. Sæt dem på panden med afstand imellem.
  6. Steg fiskefrikadellerne i 3-4 minutter på hver side ved svag til middel varme.

Grønkålssalat

  1. Skær stilkene af grønkålen, skyl kålbladene og slyng dem fri for vand eller lad dem dryppe af i en sigte. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
  2. Hak kålen fint og kom den i en skål.
  3. Smuldr fetaen over.
  4. Dryp med olie og eddike og drys med salt og peber.

Tilbehør

Skær 4 skiver rugbrød og rist dem evt. på en brødrister.

Servering

Dryp fiskefrikadellerne med citron og servér dem med sprød grønkålssalat til og rugbrød.

TIP: I stedet for grønkålssalat kan du også spise coleslaw til dine fiskefrikadeller.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.