Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Dhal med kartofler og blomkål

Billede af retten

Dhal er en indisk linsesuppe, der mætter og smager godt. Spis den med lækre, hjemmebagte naanbrød til. Dhal er også nem at lave i en gryde over bål.

Ingredienser

Dhal

300 g røde linser
300 g kartofler
3 tomater
2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2-3 spsk karry
1 liter vand
evt. 1 blomkål
salt og peber

Tilbehør

1 dl yoghurt naturel eller raita
naanbrød, gerne hjemmebagte

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Naanbrød

Hvis du vil bage dine egne naanbrød, så begynd med dem (find opskrift her).

Dhal

  1. Skyl linserne i en sigte og lad dem dryppe af.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
  3. Skyl og hak tomaterne fint.
  4. Pil og skær løg og hvidløgsfed i tern.
  5. Tænd for en kogeplade og sæt en gryde med olie over.
  6. Steg løg og hvidløg gyldne i gryden ved middel varme. Drys karry over og rør godt rundt.
  7. Tilsæt de hakkede tomater og lad dem småstege i 2 minutter.
  8. Tilsæt kartofler og linser og hæld vandet på. Skru op for varmen og få gryden i kog.
  9. Skru lidt ned for varmen og lad det småkoge ved lav varme i 20-25 minutter, til linser og kartofler er møre.
  10. Tilsæt evt. lidt ekstra vand undervejs, hvis du ikke vil have suppen for tyk.
  11. Hvis du vil bruge blomkål, så skyl og skær blomkålen i små buketter, kom dem i gryden og kog i yderligere 5 minutter.
  12. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra karry, hvis du gerne vil have suppen lidt stærkere.

Servering

Servér dhal med naanbrød og yoghurt naturel eller raita ved siden af i en skål.

TIP: Linser er en bælgfrugt ligesom ærter. Bælgfrugter er rige på protein, som du normalt får fra kød. Derfor er linser gode for dig, hvis du er vegetar.

TIP: Du kan udelade både tomater og blomkål. På den måde bliver suppen både meget hurtig at lave og billig.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.