Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Bibimbap

Billede af retten

Et sjovt navn til en velsmagende ret, som kommer helt fra Korea. Den er superlet at lave – så det er bare med at komme i køkkenet og få lavet en koreansk nationalret.

Ingredienser

Ris

4 dl Ris
1/2 tsk salt

Grøntsager

1/2 spidskål
2 gulerødder
250 g champignon
100 g bønnespirer
4 tsk soja
2 spsk olivenolie
4 tsk sesamfrø

Spejlæg

4 æg
2 spsk olivenolie

Tilbehør

Chilisalsa

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Kogte ris

Sæt risene over at koge (følg vejledningenpå emballagen eller se opskrift på ris her).

Grøntsager

  1. Skyl spidskålen og snit den i fine strimler. Vend strimlerne med 1 tsk soja og læg dem i en bunke på et fad.
  2. Skrub eller skræl gulerødderne. Skær dem i tynde stave, og vend også dem med 1 tsk soja. Læg dem i en bunke for sig ved siden af spidskålen.
  3. Skær bunden af champignonerne og skyl dem, så alt jord er væk. Skær dem i tynde skiver.
  4. Varm en pande op på komfuret, og kom olivenolie på.
  5. Steg champignonerne på panden ved høj varme i 2 minutter, og vend dem med 1 tsk soja.
  6. Vend til sidst også bønnespirerne med 1 tsk soja. Læg dem i en bunke for sig ved siden af spidskålen og gulerodsstavene.

Spejlæg

Lav spejlæg (find opskriften her)

Servering

Fordel risene i fire dybe tallerkener. Anret grøntsagerne og svampene i små bunker ovenpå risene, uden at de forskellige grøntsager bliver blandet sammen. Top retten med spejlæg og et lille drys sesamfrø. Servér bibimbap med chilisalsa til (find opskriften på chilisalsa her)

Tid 45 min
Personer 4 personer
Likes 0 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.