Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Æblecrumble

Billede af retten

Crumble er en af de nemmeste kager, man kan bage. Du kan variere fyldet og bruge rabarber, pærer, ferskner, brombær eller andet.

Ingredienser

Crumble

1 dl mandler
1 dl hvedemel
1 dl havregryn
1 dl sukker
½ tsk salt
100 g koldt smør
smør til formen

Fyld

5-6 æbler (ca. 700 g)
2 tsk stødt kanel
1½ spsk sukker

Tilbehør

1 bæger cremefraiche eller skyr eller 2½ dl piskefløde pisket til flødeskum

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Fyld

1. Tænd ovnen på 200 grader og begynd med fyldet:

2. Skræl æblerne, skær dem i kvarter og skær kernehuset fra.

3. Læg æblerne i en skål med koldt vand, så de ikke bliver brune, mens du ordner dem alle sammen.

4. Skær æblerne i tern og vend dem med kanel og sukker.

5. Smør en tærteform (ca. 25 cm i diameter) eller et ovnfast fad med smør og fordel æblerne i formen.

Crumble

1. Hak mandlerne groft.

2. Bland hvedemel, havregryn, sukker, mandler og salt sammen i en skål.

3. Skær smørret i tern og bland det med resten af ingredienserne. Smuldr det hele mellem fingrene, så det får konsistens som brødkrummer.

4. Fordel blandingen på æblerne og sæt kagen i den varme ovn.

5. Bag kagen i ca. 40 minutter, til den har fået en gylden overflade.

Servering

Servér din æblecrumble lun med flødeskum, skyr eller cremefraiche til.

Tid 55 min
Personer 6 personer
Likes 40 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.